Скільки оцту в кістковий бульйон?
У бульйон потрібно додати трохи оцту – Продукт допомагає збільшити вилучення поживних речовин, зокрема кальцію та магнію в 15-17 разів. На 4 літри води знадобиться 1-2 кілограми кісток, 30 мілілітрів яблучного оцту, приправи, трави та овочі.
За словами нутриціологів, яблучний оцет витягує поживні речовини з кісток, на яких готується бульйон. Завдяки цьому страва буде в 15 разів більш насиченою калієм і магнієм. Такого результату можна досягти, якщо на каструлю бульйону додати 30 мл яблучного оцту.
Варити бульйон рекомендується від 8 до 72 години. Чим довше вариться, тим краще. Для смаку можна додати моркву, цибулю, спеції – на ваш смак. Готовий бульйон можна зберігати в холодильнику у скляних банках із кришками протягом 5-7 днів, а також можна порційно заморозити.