Скільки необхідно заморожувати желе?
Желе у морозильній камері варто зберігати не більше місяця. А після розморожування тримати в холодильнику не більше 36 годин.
Хоча зазвичай вистачає 4-6 годин у прохолодному місці. І врахуйте, що желе легко поглинає запахи, тому не варто ставити його в холодильник, де багато продуктів, що сильно пахнуть. Крім того, бажано на час застигання накрити ємність щільною кришкою.
В принципі,желе можна заморозити. Але не варто, особливо якщо желе – Прозоре. Свої желюючі властивості желатин не втрачає, але желе в результаті заморожування каламутніє і стає пухким, т.е.
Пам'ятайте, що желатин починає стабілізацію при зниженні температури до 15 градусів. І потрібно від 6 до 24 години на те, щоб маса стабілізувалася повністю. Саме тому вироби з желатином рекомендують готувати заздалегідь.