Скільки можна зберігати сорбет?

2024 0 Comments

Сорбет можна зберігати протягом 45 діб.

При температурі –20°C сорбет може зберігатися довгі місяці, головне – постійність температури. Так що, поставити бак з сорбетом поряд з дверима, які постійно відчиняються, тим самим змінюючи температуру, — далеко не найкращий варіант. Хвилин за десять до подачі температури сорбету слід підвищити, в ідеалі – до –12°C.

За правилами, сорбет сервірують у різноманітних креманках або високих келихах, при цьому поливаючи їх різними фруктовими соусами. Він може подаватися в перерві між стравами зовсім окремо, як легкий і підбадьорливий десерт для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Між крижаними десертами сорбет і морозиво різниця полягає в тому, що класичний рецепт сорбету обмежується пюре з фруктів або ягід та цукрового сиропу. Морозиво А робиться з молока, вершків, вершкового масла і цукру в певних пропорціях.