Скільки можна зберігати приготовлені макарони?

2024 0 Comments

Приготовлені макарони зберігаються у холодильнику від трьох до п'яти днів. Після цього макарони втрачають свої смакові якості, а ймовірність появи цвілі зростає.

У макаронах міститься крохмаль, який при розігріванні стає модифікованим, і тому погано перетравлюється. При використанні їх на другий день у продукті виробляються електрони, у результаті виникають вільні радикали.

Фахівці рекомендують є макарони тільки свіжими: розігрітий у мікрохвильовій печі гарнір втрачає свою користь і може навіть стати небезпечним для здоров'я. Справа в тому, що крохмаль модифікується і макарони через це погано перетравлюються.

Дочекавшись, коли макарони охолонути їх відразу ж треба відправити в холодильний пристрій, поклавши в герметичний контейнер. Якщо блюдо було без соусу, його слід полити соняшниковою або оливковою олією. Таким чином, вдасться зберегти придатність макаронів до двох діб.