Скільки можна зберігати муку в домашніх умовах?
Будь-яке біле борошно, борошно тонкого помелу або першого сорту зберігається за кімнатної температури до 12 місяців. Якщо ви поставите її в холодильник, цей термін збільшується в 1,5-2 рази. А у морозильній камері її вже можна зберігати 3 роки!
Зберігати борошно Потрібно в сухому місці без сторонніх запахів. Температура приміщення має перевищувати 18 градусів. Борошно можна, можливо зберігати у холодильнику на полиці для овочів. Якщо покласти її в холодильник – термін зберігання триватиме до кількох років і в ній точно не заведуть комах.
У чому краще зберігати борошно? Борошно пшеничну або житню в домашніх умовах зберігають у мішечках із тканини або у паперових кульках. Її попередньо можна просушити, розстеляючи тонким шаром на аркуші чистого паперу. Зберігають муку у сухому та чистому приміщенні, де немає сильних сторонніх запахів, т.е.
Законодавець затвердив строки зберігання для кожного сорту борошна: сортова пшенична. борошно — 6-8 місяців; житня сортова борошно — 4-6 місяців; кукурудзяна та соєва недезодорована борошно — 3-6 місяців; соєва дезодорована борошно — 12 місяців.