Скільки крохмалю у вареній гречці?
Порядку 30% від маси кожного зерна гречки посідає амілозу (вид крохмалю з повільною швидкістю засвоєння), 10% – на розчинну клітковину. Завдяки поєднанню цих компонентів гречка відрізняється середнім глікемічним індексом – близько 45-60 одиниць, залежно від методу приготування. Oct 2, 2020
В складі вареною крупи присутні вітаміни А, В, Е, РР і необхідний бета-каротин, що має яскраво виражені антиоксидантні властивості. Відварена гречка містить багато калію та натрію, моно- та дисахариди, насичені жирні кислоти.
Калорії: 88.8 ккал. Білки: 3.6 гр. Жири: 0.9 гр. Вуглеводи: 17.6 гр.
Після 35 ризики суттєво зростають. Головний показник цінності крупи – рівень ГІ та мікронутрієнтна щільність – вміст вітамінів та мінералів у 100 грамах продукту.Гречка, рис і цукор
продукт | цукор рафінований |
---|---|
Б (гр) | 0 |
Ж (гр) | 0 |
У (гр) | 100 |
ГІ* | 70 |
•Apr 9, 2020