Скільки кальцію в Шпротах?

2024 0 Comments

сир пармезан Тверді та інші сири Лідер за кількістю кальцію серед усієї молочної продукції – сир пармезан. У 100 г продукту міститься 1300 мг кальцію, більше добової норми. При цьому в ньому дуже багато білка (38 г на 100 г продукту) та 0,95 мкг вітаміну D.

Шпроти містять вітаміни А, B1, B2 та PP. Мінерали: марганець, хром, фтор, залізо, мідь, йод, сірка, калій, натрій, фосфор, магній та хлор. Калорійність – 363 ккал на 100 гр продукту.

У 100 г консервів з горбуші 185 мг кальцію, у натуральному горбуші – 80 мг. У 100 г консервованих сардин 550 мг кальцію, а свіжих – 80 мг. Ще більша різниця в судаку: у 100 г консервів 507 мг, а у свіжій рибі – всього 27 мг.