Скільки грам сипких дріжджів у чайній ложці?
2024 0 Comments
Чайна ложка
1 чайна ложка «без гірки», г | 1 чайна ложка «з гіркою», г | |
---|---|---|
вершкового масла | 5 | 7 |
цукру, сорбіту, ксиліту | 5 | 7 |
солі, харчової соди | 7 | 10 |
борошна, какао, меленої кави | 4 | 5 |
Стандартні норми введення в муку: для нездобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 30 – 50 г живих дріжджів для хлібопічки беріть майже вдвічі менше свіжих дріжджів для здобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 60 – 100 г живих дріжджів
Найкраще рахувати кількість дріжджів щодо кількості борошна та залежно від виду тесту. Для простого тесту (не здобного, де мало цукру та трохи жирів), необхідно 3-5% дріжджів, тобто: На 1 кг борошна – 30-50 г свіжих пресованих дріжджів.