Скільки готується гусяче м'ясо?

2024 0 Comments

Щоб розрахувати час приготування птиці, помножте її вагу в кілограмах на 40-60 хвилин. Чим старший і більший гусак, тим довше його треба тримати в духовці. Для запікання оптимальна гуска вагою 2–4 кг, її вистачить на 6–8 порцій.

Існує кілька альтернативних способів, як пом'якшити гусака: можна замаринувати тушку на ніч у воді, змішаної з невеликою кількістю яблучного оцту; залити гусака білим вином та залишити до ранку в холодильнику; проколоти м'ясо у кількох місцях гострою вилкою та натерти соком чорноплідної горобини.

Лосине м'ясо насичено вітамінами та мінералами. Воно містить фосфор, цинк, залізо. У ньому низький вміст жиру, м'ясо досить швидкоперетравлюється. Лосине м'ясо знижує рівень холестерину в крові, очищує судини, зміцнює кістки, допомагає нормалізувати травлення.

Соус перекладаємо в посуд з шматочками гусака, додаємо пиво, щоб воно мало не закривало м'ясо. Солимо і перчимо на смак. Закриваємо кришкою! Гасимо приблизно 1,5 години.