Скільки декстрози на літр?
Після того, як самогон буде очищений і розведений до необхідної фортеці, виникне питання: скільки декстрози необхідно сипати на 1 літр самогону чи іншого міцного напою? Відповідь на нього дуже проста: для пом'якшення продукту достатньо додати в один літр напою 3 – 5 грам декстрози.
Мовою самогонників глюкоза у вигляді порошку називається декстрозою. Різниця між цими двома речовинами лише у концентрації. Теоретичний вихід спирту з глюкози та фруктози однаковий – 0,647 л з 1 кг сировини, а 1 кг цукрози або мальтози дає до 0,681 літра спирту.
Спочатку вираховуємо пропорції. У середньому 1 кг цукру дасть 1 л 100 мл самогону міцністю 40 градусів. Але може вийти і менше з різних причин: якісні характеристики сировини, температура, метод перегонки впливають.