Скільки цукру в пляшці віскі?
В одному незалежному дослідженні найбільша кількість твердих карамельних частинок, виявлених у шотландському віскі, становила 0,97-1,10 г/л (прості цукри ~ 0,2-0,4 г/л) залежно від методу аналізу. А середня кількість – 0,278 г/л карамелі (від 0,01 до 1,10 г/л).
Якщо робити рейтинг вин, то на першому місці буде шампанське – це продукт із найменшим вмістом цукру з усіх існуючих вин. В екстра-брют додають найменше цукру, а кількість залишкових цукрів практично дорівнює нулю.
Замикає список алкогольних напоїв із прихованим цукром найпопулярніший в усьому світі – пиво . У пінному напої, згідно з "The Debrief", міститься вкрай мало цукру – приблизно 1 грам на стандартну пінту (0,57 л).
До складу коньяку входять спирти, органічні кислоти, етилові ефіри, вода і зола. калорійність – близько 240 Ккал на 100 г; вуглеводи – 1,6 г; цукор – 1,5 г.