Скільки часу випікати пісочне?
Пісочне печиво випікається біля 10 – 12 хвилин за температури 200 – 210 градусів.
Пісочне тісто печуть приблизно 15 хвилин за 220-250 градусів. Трубочки та булочки із заварного тіста печуться протягом приблизно півгодини при температурі 180-210 градусів. Тістечка з кислого тіста печуть 10-12 хвилин при 200-230 градусах. Великі пироги з кислого тіста печуть приблизно 20-25 хвилин.
Готовність тіста визначають по світло-коричневому відтінку та розсипчастості виробу. Якщо виріб почав пригорати, але ще не пропеклося, потрібно накрити його пергаментним папером. Поштучні вироби випікаються при 260-270 ° С протягом 12-15 хвилин.
Головне правило – не відкривайте дверцята духовки під час випікання, як мінімум перші дві третини часу приготування. Після цього можна злегка відкрити двері і перевірити, наскільки добре пропеклося печиво. Проколіть його дерев'яною зубочисткою; якщо печиво готове, то зубочистка залишиться сухою.