Скільки часу потрібно замочувати Девзіру?

2024 0 Comments

Девзіра може перебувати в замоченому стані 10-12 годин, і навіть більше. Довести девзіру до потрібної кондиції вимагає певних напрацьованих навичок, тому приготування м’якого і водночас досить розсипчастого плову з девзіри – процес трохи складний.Aug 2, 2011

Цей рис досі вирощують і обробляють вручну. Потім промитий рис приблизно за 2 години до початку приготування плову замочують у досить гарячій (приблизно 80°С) і злегка підсоленій воді. Поки рис приймає водні процедури, можна підготувати інші компоненти плову.

Вчені з Королівського Університету Белфаста вважають, що якщо замочувати рис у воді на ніч, кількість миш’яку, який у ньому міститься, знижується на 80%. Разом з ним з продукту йдуть і інші шкідливі речовини. Такого висновку вчені дійшли після того, як випробували кілька способів приготування рису.

Висновок перший, що лежить на поверхні – слід замочувати рис за температури води 60С. Другий – в окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати рис у холодній воді, але на довший час, то результат буде майже таким самим добрим, як у разі замочування в гарячій воді.