Скільки часу можна зберігати торт із білковим кремом?
Магазинні торти – якщо десерт виготовлений на основі сирного чи вершкового крему, то термін його зберігання не перевищує 18 годин. А ось вироби, які у своєму складі містять збитий білковий крем, простоять у холодильнику не менше 72 годин.
Максимально допустимий термін придатності заварного білкового крему для торта становить 24 години, за умови зберігання у холодильнику при t° від +4° до +6°C. Білково-заварний крем можна, можливо зберігати та при кімнатній температурі. У такому разі термін придатності зменшиться до 12 години.
При кімнатній температурі білковий заварний крем збереже свою форму та текстуру протягом 12 годин; у холодильнику – зможе зберігатися до 3 діб. Заморожувати цей крем не рекомендується, він може розшаруватись.