Шипшину можна зварити як компот

2023 0 Comments

Чи можна кип'ятити шипшину?

Для приготування ягоди заливають окропом і кип'ятять (зазвичай 15-20 хвилин) під кришкою, після чого наполягають від чотирьох годин на добу. Однак з точки зору збереження вітамінів, мікроелементів та різних біоактивних речовин, якими дуже багата шипшина, цей варіант не найкращий: кип'ятіння їх не щадить.

Як правильно зробити відвар із шипшини?

Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше. Цілі ягоди можна заварити повторно один і навіть двічі, якщо вони досить великі та м'ясисті.