Що за газ у лимонаді?
Розчинений у воді вуглекислий газ надає напою своєрідного та неповторного смаку. 1) Бензоат натрію виконує в лимонадах "охоронні" функції і застосовується у виробництві напоїв як антимікробний консервант, при цьому цей порошок має відмінні смакові та ароматичні властивості.
Технологія виробництва лимонада у першому наближенні вкрай проста: у воді розлучається купаж (основа лимонада), додається вуглекислий газ – і напій розливається у пляшки.
Газована вода (застар. «шипучі води», просторічне – «газоване») – прохолодний напій з мінеральної або звичайної води, насиченої вуглекислим газом.
Лимонад – у широкому значенні прохолодний безалкогольний напій, приготований на основі газованої води, цукру, пряних трав, ефірних олій, фруктів, ягід або їх штучних аналогів. Традиційно його готували з води, соку лимона та цукру, звідси й назва.