Що входить до складу іриски?

2024 0 Comments

Суміш патоки, рослинного жиру та вершкового масла, цукру та згущеного молока – ось що входить до складу ірису. Деякі виробники для приготування ірисок використовують і додаткові інгредієнти – ароматизатори, соєвий білок, кунжут, горіхи.

Процес виготовлення складається з послідовного додавання та нагрівання інгредієнтів у варильному котлі та уварювання до кінцевої температури 120-130 ° C, в результаті якої суміш все ще залишається досить рідкою. Готову суміш охолоджують на столі, що охолоджує, з водяною сорочкою приблизно до 60 °C.

За способом виготовлення ірис ділиться на литий і тиражений. Якщо не любиш, коли цукерка прилипає до зубів, а натомість віддаєш перевагу ірискам, які кришаться і тануть у роті, – вибирай тиражений ірис. У процесі його виготовлення тягучу масу змішують із крихтами вже готових. ірисок.

Желейні та жувальні цукерки, а також іриски містять приблизно 60-65 грамів доданих цукрів на 100 грамів продукту, карамельні ж цукерки – майже 70 грамів на 100 грамів продукту.