Що таке десертні виделки?

2024 0 Comments

Десертна виделка – мистецтво їсти витончено; вона коротша від своїх родичів (її довжина відповідає діаметру десертної тарілки); зазвичай має три зубці, довжина та ширина яких може бути різною; під час сервірування кладеться за тарілкою увігнутою частиною догори та зубцями праворуч; має витончений дизайн та оригінальний декор.

Закусочна виделка схожа на столову, але трохи менша. В основному використовується для холодних закусок, але також подається до гарячих сніданків. Десертна виделка коротша за столову, має три зубці і призначена для тортів і тістечок.

десертна виделка . Виїмка на зубці створена для того, щоб зручно було розрізати нею шматочок тортика, тримаючи блюдце в руці – проткнув м’який тортик гострим зубцем і розрізав, після чого з’їв.

Десертна – служить для того, щоб було зручно їсти солодкі пироги, торти тощо. Вона має всього три зубці та оригінальну форму, часто прикрашена емаллю або іншими видами декору. За розміром вона дорівнює діаметру десертної тарілки, а розташовується за правилами сервірування зубцями вправо над тарілкою.