Що таке цукор та сахароза?

2024 0 Comments

Цукор (хімічна назва – сахароза) відноситься до вуглеводів і являє собою дисахарид, що складається з залишків двох моносахаридів: глюкози та фруктози (1:1). Цукор є одним із найпоширеніших високоочищених вуглеводів (т.

Цукру класифікуються як моносахариди та дисахариди. Останні складаються із двох пов'язаних моносахаридів, тому, потрапляючи в організм, вони поділяються. Сахароза, яку ми знаємо як очеретяний цукор, – це дисахарид, що складається з однієї молекули глюкози та однієї молекули фруктози.

Але дослідження показали, що різниці між фруктозою та цукром ні. А людям із цукровим діабетом, яким потрібно строго обмежувати кількість солодких продуктів, підсолоджувачі з фруктозою підходять кращеоскільки ця речовина не призводить до коливань рівня глюкози в крові.

Сахароза (сукро́за, очеретяний цукор) C12H22O11, у побуті просто цукор, — дисахарид із групи олігосахаридів, що складається із залишків двох моносахаридів: α-глюкози та β-фруктози.