Що таке бродіння пива?
Ферментація, або зброджування сусла, – друга стадія у виробничому циклі пива, яка слідує за першою – варінням. По суті, це перетворення цукрів на спирт та вуглекислоту. Бродіння можливо завдяки проявам метаболізму пивних дріжджів, що беруть участь у ферментації.
Дріжджі додають у сусло після його аерації відразу після того, як сусло охолоджується до температури ферментації, після того, як сусло перекачується з варочного цеху в ферментаційні судини. Основне завдання пивних дріжджів на стадії первинного бродіння – перетворити частину цукрів у суслі на спирт.
Відкривати кришку в час бродіння небажано, щоб не допустити проникнення бактерій із повітря. Однак існує одна вагома причина, через яку можна відкрити ваше пиво приблизно через 48-72 години після початку бродіння.