Що робити, якщо немає соди?
Найпопулярніша заміна харчової соди – пекарський порошок або розпушувач. Головне – дотримуватися пропорцій! Харчова сода (Вона ж – натрій двовуглекислий, бікарбонат натрію) широко використовується у випічці. Соду додають, як правило, в бездрожжеве тісто, а також в тісто для млинців та оладок, довіряючи їй роль розпушувача.
Співвідношення: 1 чайну ложку соди можна, можливо замінити 2 чайними ложками магазинного розпушувача.
Які бувають розпушувачі У кулінарних книгах написано, що розпушувач тесту можна замінити содоюАле ефект буде більшим, якщо при цьому сода буде змішана з оцтом, лимонним або фруктовим соком. У ролі кислоти можу виступити й інші продукти – йогурт, сметана, пахта, сиропи, мед, какао та тростинний цукор.