Що робити, якщо молоко стало гірким?
Для збереження гарного смаку вечірнє та ранкове молоко краще змішувати. І додавати туди речовини, що запобігають скисанню – сода, аміак, антибіотики. Ще один ефективний народний метод усунення гіркоти нагрівання молока до 40 градусів та охолодження. Після такої процедури гіркий смак минає.
Якщо молоко прокисло – це не привід переводити продукт і виливати його в каналізацію. Якщо терміни придатності, зазначені на упаковці, гаразд, нічого страшного. Готувати на такому молоці можна. А от гірке молоко потрібно викидати однозначно.
У молоко потрапили будь-які «немолочні» бактерії, наприклад маслянокислі (клостридії), тому процес розкладання білків та жирів йде не за класичною схемою сквашування. Не утворюється щільний кисломолочний потік, зате молоко набуває гіркого смаку.
Вирішити проблему гіркоти молока можливо, якщо тільки у тварини не вроджена проблема організму. При нестачі цукрів або вітамінів додайте в корм корові трохи цукру, збільште раціон та внутрішньовенно проколіть вітаміни. При підвищеній кислотності рекомендують лизун з содою (чайну ложку на відро корму).