Що потрібно їсти білок чи жовток?

2024 0 Comments

Харчова цінність яєчного жовтка Він містить 90% кальцію, заліза, цинку, тіаміну, фолієвої кислоти, вітамінів Б6 і Б12, що містяться в яйці. І лише 10% названих мікроелементів припадають на яєчний білок. У білку більше, ніж у жовтку (3,5 г проти 2,7 г), але лише тому, що сам білок більший за обсягом .Jun 21, 2015

Більшість дієт рекомендує включити в раціон саме яєчний білок , виключаючи з нього жовток . Можливо, тому, багато хто з нас помилково припускає, що білок корисніший за жовток. Яєчний білок дійсно менш калорійний, ніж жовток, оскільки на більш ніж 80% складається з води. Але вітамінів у його складі теж значно менше.

Якщо ставити питання про шкоду, то білок виходить однозначним лідером. Але загалом курячі яйця корисні, і в цьому висновку наукова громадськість єдина. Вживання 2-3 яєць на день, і білка, і жовтка, жодних негативних наслідків для організму не принесе.

Куряче яйце дуже корисне для організму людини. Його білок – джерело простого в засвоєнні білка альбуміну, а жовток – це вітаміни, мінерали, жирні кислоти і холестерин. Саме тому багато хто ігнорує вживання жовтка, віддаючи перевагу білкам.