Що п'ють після аперитиву?
Існує негласне правило: подавати світлі напої як аперитиву, а темні – як діжестив. Зазвичай це коньяк, арманьяк та інші різновиди бренді чи віскі, такі як граппа, кальвадос. Діжестивом можуть служити лікери та бальзами, а також кріплені вина з насиченим смаком – херес, мадера, портвейн.
Найбільш смачним є Лімончелло, виготовлений на невеликих приватних підприємствах. Є й інші напівсолодкі лікери – Сінар (Cynar), Кампарі (Campari), Стрега (Strega). Самі італійці люблять змішувати Кампарі з білим вином і газировкою, часто його використовують як аперитив.
НЕ стоїть подавати надто холодні аперитиви перед гарячими стравами або лікери перед стравами із сухими винами. НЕ слід подавати теплі або гарячі напої.Безалкогольні напої:
- Фруктові чи овочеві соки;
- Сиропи;
- Бітери;
- Мінеральна вода та ін.