Що означає слово Рататуй?

2024 0 Comments

ratatouille; від «rata» – їжа в просторіччя і гол. "touiller" – заважати, помішувати) – традиційне овочеве блюдо прованської кухні з перцю, баклажанів і кабачків, багато в чому схоже на угорське лечо.

«Рататуй»/Ratatouille/ (2007) (сільське блюдо з овочів) – дивовижна історія про французького щура, який мріє стати шеф-кухарем відомого паризького ресторану, – просто приречена на успіх. У щура Ремі просто неможливо не закохатися.

Рататуй (мультфільм)

Рататуй
РежисерБред Берд
ПродюсерБред Льюїс
Автор сценаріюБред Берд Розповідь: Жан Пінкава Емілі Кук Кеті Грінберг
Ролі озвучувалиПеттон Освальд Ієн Холм Лу Романо Брайан Деннехі

Рататуй можна їсти як гарячим, так і холодним. Можна, можливо додавати його в яєчню, подавати до м'яса та риби, а також робити салати з козячим сиром та міксом з листя, наприклад, руколи та фризе.