Що не можна робити онкологічним хворим?
2024 0 Comments
- • продукти швидкого харчування (ковбаси, сосиски, готові м'ясні вироби);
- • всілякі бульйонні кубики, штучні приправи, соєвий соус, майонез та ін;
- • газовані напої;
- • продукти, що містять глютамат натрію, та велику кількість «Е».
орегано, шавлія, майоран, м'ята та меліса, кріп і петрушка, естрагон та інші прянощі мають протиракову дію завдяки наявності насиченого зеленого відтінку; ячмінь – наявність ферменту супероксиддисмутазу руйнує вільні радикали, що сприяють зростанню ракових клітин.
Які продукти харчування протипоказані при онкологічних захворюваннях?
- Недоварне м'ясо. …
- Сиров'ялені та сирокопчені ковбаси, м'ясо.
- Непастеризоване молоко та будь-які приготовлені з нього продукти (сири, йогурти).
- Суші із сирої риби.
- Немитих свіжих овочів і фруктів.