Що не можна їсти після прийому антибіотиків?

2024 0 Comments

Водночас, за словами фахівця, у період терапії краще виключити з раціону банани та інші дуже солодкі фрукти, а також «важку» їжу, що дає навантаження на печінку: жирні, смажені, мариновані, солоні та копчені продукти, ковбаси, майонези та інші соуси, натуральні фруктово-ягідні соки.

Під час курсового прийому антибіотиків лікарі рекомендують утриматися від продуктів, багатих на кальцій, жирної їжі, алкоголю будь-якої фортеці. Відновити кишкову мікрофлору допоможе вживання злакових каш, петрушки, запечених овочів та фруктів, кисломолочних продуктів.

Рекомендується включати до раціону:

  1. бульйони з курячого м'яса та білої риби,
  2. котлети та тефтелі з нежирного м'яса,
  3. рисові каші,
  4. картопля, морква та інші овочі у відвареному вигляді,
  5. свіжі огірки,
  6. зелень – петрушку, кінзу, кріп,
  7. ягоди — суницю, брусницю та малину,
  8. киселі,