Що не можна їсти після прийому антибіотиків?
2024 0 Comments
Водночас, за словами фахівця, у період терапії краще виключити з раціону банани та інші дуже солодкі фрукти, а також «важку» їжу, що дає навантаження на печінку: жирні, смажені, мариновані, солоні та копчені продукти, ковбаси, майонези та інші соуси, натуральні фруктово-ягідні соки.
Під час курсового прийому антибіотиків лікарі рекомендують утриматися від продуктів, багатих на кальцій, жирної їжі, алкоголю будь-якої фортеці. Відновити кишкову мікрофлору допоможе вживання злакових каш, петрушки, запечених овочів та фруктів, кисломолочних продуктів.
Рекомендується включати до раціону:
- бульйони з курячого м'яса та білої риби,
- котлети та тефтелі з нежирного м'яса,
- рисові каші,
- картопля, морква та інші овочі у відвареному вигляді,
- свіжі огірки,
- зелень – петрушку, кінзу, кріп,
- ягоди — суницю, брусницю та малину,
- киселі,