Що можна їсти при гастриті та дуоденіті?
2024 0 Comments
При гастродуоденіті можна вживати:
- супи з круп, а також бульйони (овочеві, м'ясні, рибні, грибні);
- нежирне м'ясо;
- котлети без хрусткої кірки (парові або духові);
- нежирну відварену рибу;
- молочні продукти;
- яйця некруто і омлет;
- добре розварені каші;
- будь-який хліб;
Корисні будуть парові котлети з риби чи м'яса, відварена курятина, овочеві пюре, сир, відварені яйця та омлети, приготовані на пару. Дозволено також киселі та ягідні муси.
З овочів дозволено картопля, кабачки, гарбуз, морква, буряк, цвітна капуста, при переносимості допускаються білокачанна капуста та зелений горошок. Овочі варять, тушкують чи запікають. Також можна, можливо стиглі томати, дрібно шатковану зелень. Фрукти та протерті ягоди, компоти, киселі, желе, муси, печені яблука.