Що міститься в плодах глоду?

2024 0 Comments

У плодах глоду містяться органічні кислоти (урсолова, аскорбінова, олеанова, кратегусова, хлорогенова та кавова), фенольні сполуки (у тому числі лейкоантоціани, катехіни, сапоніни та флавоноїди (наприклад кверцитрин), флавоноловий глікозид гіперозид), дубильні речовини, May 3, 2022

Завдяки своїй антиоксидантній активності поліфеноли знижують ризик розвитку деяких ракових захворювань, діабету 2 типу, астми, серцево-судинних захворювань, ряду інфекційних захворювань, а також сприятливо впливають на шкіру. Відомо також, що плоди глоду мають протизапальні властивості.

В склад глоду входять вітаміни А, С, Е, К, вітаміни групи В, різні мінерали, ефірні олії, дубильні речовини, глікозиди, органічні кислоти, флавоноїди та інші.

Настої та чаї з сушеного глоду мають тонізуючу дію, але, в той же час, діють заспокійливо для серця і нервів. Знижують тиск. Ягоди сушеного глоду рекомендується вживати при безсонні, атеросклерозі, підвищеній стомлюваності, хворобах серця, печінки, клімаксі, шкірних захворюваннях.