Що міститься у рибі мінтай?
Мінтай багатий на вітамін РР, у ньому багато фосфору, калію, сірки, йоду, фтору, кобальту. У печінці мінтаю міститься велика кількість вітаміну А (Більше, ніж у печінці тріски), тому її рекомендують курцям і тим, хто відновлюється після тяжкої хвороби.
Селен, що міститься в продукті, корисний для репродуктивної системи жінок. Крім того, він покращує стан шкіри, нігтів, волосяного покриву. Чимала користь мінта для організму обумовлена присутністю калію, який покращує роботу серця та попереджає стрибки артеріального тиску.
Мінтай багатий на необхідні для нашого організму корисні поліненасичені жирні кислоти Омега–3. Порівняйте, в 100 г мінта міститься 344 мг омега–3 жирних кислот, що вдвічі більше, ніж, наприклад, у 100 г тріски.
Основна відмінність дикого мінта Аляски та тихоокеанського хека за поживними властивостями – м'ясо мінта більш дієтичне, воно містить менше калорій, жирів та холестерину на 100 г продукту. При покупці замороженої тушки зверніть увагу на колір луски. Тушка мінта трохи темніше хека.