Що краще яловича чи свиняча печінка?
2024 0 Comments
Свиняча печінка має дуже багатий склад, тому вона не менш корисна решті. Дуже корисна така печінка для мозкової діяльності, для нирок, очей, зубів, шкіри. Свиняча печінка регулює склад крові і може привести її до норми. Але все ж таки вона поступається яловичої печінки за вмістом вітаміну.
Яловича печінка Абсолютний чемпіон із вмісту вітамінів та мікроелементів.
Так, у телячій печінки міститься 14 мг на 100 г продукту, свинячий – 12, курячою – 8,6, яловичої – 5,7. У яловичині – 3,2 мг, у баранині – 2,3, індичці – 1,8, свинині – 1,5, у курячому м'ясі – до 1,5. Морепродукти, особливо такі молюски, як мідії та устриці, також є чудовим джерелом заліза.