Що краще приготувати з макрорусу
2023 0 Comments
Як на смак риба Макрурус?
Макрурус вважається делікатесом. М'ясо риби має гарний білий з рожевим відтінком колір, а також приємну, щільну, але не волокнисту структуру, що робить страви з макрурусу дуже ніжними та соковитими. Що характерно, у макрурусу відсутній рибний присмак, а на смак м'ясо трохи солодкувате, більше схоже на креветкове.
Як правильно обробити Макрурус?
Гострим ножем надріжте рибу зі спини і зніміть пласт з одного боку по горизонталі від голови до хвоста вздовж хребта. Переверніть рибу і так само зніміть пласт з іншого боку. Зріжте реберні кістки з обох шматків. Якщо вам потрібне філе на шкірі, воно вже готове.