Що краще їсти білок чи жовток?
2024 0 Comments
Яєчний білок справді менш калорійний, ніж жовток, оскільки більш ніж 80% складається з води. Але вітамінів у його складі також значно менше. Тому якщо ваша мета – скинути вагу, то варто віддати перевагу білку, на деякий час виключивши жовток.
Імовірні ослаблення травлення та погіршення всмоктування поживних речовин. Якщо ставити питання про шкоду, то білок виходить однозначним лідером.
У жовтку зосереджено 100% всіх жиророзчинних вітамінів, що містяться в яйці – A, D, E і K, а також каротиноїдів – лютеїну і зеаксантину. Він містить 90% кальцію, заліза, цинку, тіаміну, фолієвої кислоти, вітамінів Б6 і Б12, що знаходиться в яйці. І лише 10% названих мікроелементів припадають на яєчний білок.