Що корисного у свинячих нирках?

2024 0 Comments

Дієтологи радять включати в меню свинячі нирки як джерело вітамінів групи В, серед яких важливу роль відіграють вітаміни В1, В2, В6, В9 та В12. Крім того, вони містять велику кількість корисних елементів, у тому числі сірка, калій, фосфор, хлор, магній, натрій, кальцій.

Нирки очищають організм від токсичних речовин, виводять із нього зайву рідину, підтримують артеріальний тиск, беруть участь в обміні кальцію та фосфору. Через нирки, Що є природним фільтром організму, проходить великий потік крові (близько 1,2 літри на хвилину у дорослого).

Як правило, виробники використовують баранячі або свинячі нирки, як найбільш поживні та багаті за своїм складом. У них входять незамінні для м'ясоїдних вітаміни групи В та основні мінерали: магній, калій, сірка, натрій та інші.

У кулінарії для яловичих нирок підходить будь-який вид термічної обробки: їх можна, можливо варити, тушкувати, смажити, запікати. Однак класичними стравами з яловичих нирок вважаються розсольники та солянки, а також другі страви, наприклад, бефстроганів, нирки в цибульному соусі або жульєн з нирок.