Що корисного є у сливі?
Слива багата не тільки на органічні кислоти з вуглеводами, білками та харчовими волокнами, але також у ній містяться різні вітаміни групи В, РР, С і Е, провітамін А та мінеральні речовини, до яких входять цинк, натрій, кальцій, йод, калій, мідь, магній, фтор, фосфор, хром та марганець.
У зливі міститься багато фруктових кислот та простих цукрів, тому засвоюється вона добре. Але слід знати міру – при надлишку цукрів і клітковини може початися процес бродіння, звідси – розлад стільця, метеоризм і біль. Норма сливи в день – 4-5 штук.
Слива багата на клітковину і фруктові кислоти. Слива багата на клітковину і фруктові кислоти, містить рекордну кількість калію, вітаміни групи В, А, С, Е, РР, кальцій і кумарин. Насичений склад сприяє очищенню та покращенню роботи всіх систем організму.
Вживання сливи добре позначиться стані як внутрішніх органів, а й кісток. Одне дослідження довело, що чорнослив і слива найбільш ефективні (серед фруктів і сухофруктів) у запобіганні втраті кісткової тканини у жінок у постменопаузі, завдяки фенольним та флавоноїдним сполукам.