Що китайці роблять із курячими лапками?
У Китаї курячі лапки вважаються великим делікатесом: їх роблять страви з додаванням кисло-солодкого соусу, і навіть продають в упаковках як чіпси.
Фасовані курячі лапки продаються у більшості продуктових магазинів і супермаркетів як закуска, часто приправлена рисовим оцтом і перцем Чилі.
Нині на китайському ринку кілограм курячих лапок стоїть близько 50 юанів /475 рублів/, а Росії – лише 25 рублів. У китайської кулінарії куряча лапка витончено називається "фенчжуа" /"лапка фенікса"/.
Користь та шкода В курячих лапках містяться колаген, вітаміни групи В, кальцій, цинк, селен, мідь та залізо. Холодець або заливне з курячих лапок корисні в період активного зростання та підтримки здоров'я кісток. Гіалуронова кислота з курячих хрящ покращує стан суглобів і підвищує пружність шкіри.