Що китайці роблять із курячими лапками?

2024 0 Comments

У Китаї курячі лапки вважаються великим делікатесом: їх роблять страви з додаванням кисло-солодкого соусу, і навіть продають в упаковках як чіпси.

Фасовані курячі лапки продаються у більшості продуктових магазинів і супермаркетів як закуска, часто приправлена ​​рисовим оцтом і перцем Чилі.

Нині на китайському ринку кілограм курячих лапок стоїть близько 50 юанів /475 рублів/, а Росії – лише 25 рублів. У китайської кулінарії куряча лапка витончено називається "фенчжуа" /"лапка фенікса"/.

Користь та шкода В курячих лапках містяться колаген, вітаміни групи В, кальцій, цинк, селен, мідь та залізо. Холодець або заливне з курячих лапок корисні в період активного зростання та підтримки здоров'я кісток. Гіалуронова кислота з курячих хрящ покращує стан суглобів і підвищує пружність шкіри.