Що їдять у Таїланді?

2024 0 Comments

Однією з найулюбленіших страв вважаються том ям кунг (гострий суп з креветками), масаман-каррі (яловичина, тушкована з картоплею), пад тай (рисова локшина в соусі) і сом там (салат з папаї). Їжа у Таїланді є цілим мистецтвом. Тайці люблять насолоджуватися не лише смаком страви, для них цінний її естетичний вигляд.

Основа тайської сніданку – рисова каша "джок" (або "чжок", або "чок"). Ще з вечора тайські господині починають томити рис у бульйоні, а перед подачею заправляють його м'ясом, імбиром та іншими інгредієнтами. За великим рахунком, "джок" – це тайський варіант каші "конджі", яку їдять по всій Азії.

Але є страви, які обов'язково варто скуштувати.

  • Каррі В Таїланді налічують понад 40 видів чилі, і, до речі, саме вид чилі визначає вид карі. …
  • Тоя – ям.
  • Пад тай …
  • Смажений рис.
  • Страви в кисло-солодкому соусі.
  • Cупи з локшиною.
  • Супи з кокосовим молоком.
  • Страви з кеш'ю

5 страв, які обов'язково треба спробувати у Таїланді

  • Пад Тай Одна з найпопулярніших та найпоширеніших страв тайської кухні. …
  • Сом Там …
  • Масаман каррі …
  • Зелений/Жовтий/Червоний каррі.
  • Том Ям

May 26, 2014