Що їдять у Таїланді?
Однією з найулюбленіших страв вважаються том ям кунг (гострий суп з креветками), масаман-каррі (яловичина, тушкована з картоплею), пад тай (рисова локшина в соусі) і сом там (салат з папаї). Їжа у Таїланді є цілим мистецтвом. Тайці люблять насолоджуватися не лише смаком страви, для них цінний її естетичний вигляд.
Основа тайської сніданку – рисова каша "джок" (або "чжок", або "чок"). Ще з вечора тайські господині починають томити рис у бульйоні, а перед подачею заправляють його м'ясом, імбиром та іншими інгредієнтами. За великим рахунком, "джок" – це тайський варіант каші "конджі", яку їдять по всій Азії.
Але є страви, які обов'язково варто скуштувати.
- Каррі В Таїланді налічують понад 40 видів чилі, і, до речі, саме вид чилі визначає вид карі. …
- Тоя – ям.
- Пад тай …
- Смажений рис.
- Страви в кисло-солодкому соусі.
- Cупи з локшиною.
- Супи з кокосовим молоком.
- Страви з кеш'ю
5 страв, які обов'язково треба спробувати у Таїланді
- Пад Тай Одна з найпопулярніших та найпоширеніших страв тайської кухні. …
- Сом Там …
- Масаман каррі …
- Зелений/Жовтий/Червоний каррі.
- Том Ям
May 26, 2014