Що буде, якщо перетримати яйця?

2024 0 Comments

Коли ми піддаємо яйця теплової обробки відбувається виділення сірководню – токсичного газу, який може потрапляти в білок. Можливо, ви помічали, що коли ми перетравлюємо яйця, жовток набуває зеленого нальоту.

Справа ось у чому: під час варіння яєць відбувається вивільнення сірководню. Це токсичний газ, який може потрапити до білка. Іноді варений жовток набуває зеленого відтінку – це теж результат впливу сірководню. Такі яйця краще не їсти.

Не рекомендується варити яйця більше 15ти хвилин, так як яйця втрачають у своїх смакових та корисних якостях. Білок та жовток поступово стають гумовими. Також у них відбувається хімічна реакція, і жовток починає синіти. На цьому фото ближче яйце варилося 20 хвилин, його жовток почав трохи синіти по краю.