Що буде, якщо довго пережовувати їжу?

2024 0 Comments

Довго жувати корисно. Що краще і дрібніше пережована їжа, то краще вона змочується слиною і згодом легше пересувається стравоходом. Ба більше, процес травлення починається вже в роті: у слині для цього є ферменти. Зрештою, великими шматками можна вдавитися.15 Jan 2018

Якщо під час прийому їжі сутулитися, це неодмінно призводить до непотрібного напруження м’язів, здавлюються внутрішні органи, погіршується травлення. Понюхайте їжу і насолодіться її виглядом і ароматом, відчуйте радість від того, що ця їжа опинилася у вас на тарілці.

За словами нутриціологині Лідії Квашиної, здорова трапеза має тривати не менше 30-40 хвилин. Річ у тім, що процес травлення починається з того моменту, коли їжа надходить до рота. У складі слини є муцин, що сприяє формуванню і склеюванню харчової грудки.

Шлунок готується до прийому їжі, його м’язи розслабляються, що спрощує роботу травної системи. При повільному жуванні центр насиченості встигає подати сигнал мозку про те, що шлунок повний. Що довше ви пережовуєте їжу, то менше її потрібно для досягнення відчуття ситості.