Перлова крупа: з яких зерен краще її готувати
Перлова крупа – одна з найпопулярніших і найкорисніших круп у нашій кулінарії. Вона вирізняється ніжним смаком і багатим складом, який містить безліч корисних речовин. Але з чого ж виробляється ця крупа, і які процеси проходить, перш ніж потрапити на наші столи?
Перлову крупу виробляють із пшениці або ячменю. Важливо зазначити, що перлова крупа не є окремим видом зерна, а є продуктом обробки зерна. Спочатку пшеницю або ячмінь очищають від домішок і оболонок, потім проходять процес шліфування, внаслідок чого виходить перлова крупа. Що менші частинки крупи, то вища її якість і ціна.
Перлова крупа багата на клітковину, білки, амінокислоти, вітаміни групи В, магній, калій та інші корисні мікроелементи. Вона є низькокалорійним продуктом, тому регулярне вживання перлової крупи сприяє підтримці здорового способу життя і допомагає контролювати вагу. Крім того, вона володіє відмінними смаковими якостями і прекрасно поєднується з різними інгредієнтами, що робить її незамінною в кулінарії.
Інгредієнт | Кількість |
---|---|
Перлова крупа | 1 склянка |
Вода | 2 склянки |
Сіль | за смаком |
Із чого роблять перлову крупу Для виробництва перлової крупи використовують ячмінне зерно, з високим вмістом клітковини та білка. Його часто додають у супи, каші, тушковані страви, використовують для приготування хліба. Обробка зерна дає змогу отримати перлову крупу.2 листопада 2023 р.
Яка рослина дає перлову крупу?
Перлову крупу отримують шляхом очищення ячменю від плівок і подальшої спеціальної обробки. Зерна шліфують і полірують, тому їхня поверхня стає гладкою та блискучою, а самі зерна округлими з м’якими краями. Саме такий зовнішній вигляд вплинув на назву: перловка від англ. “pearl” – перлина.
У чому різниця між перловкою та булгуром?
Відмінність булгура і перловки полягає в різному вмісті вітамінів і мінералів. Вміст більшості елементів у перловці менший, але в ній є мінерали, яких немає в булгурі: кобальт, молібден, фтор і хром. Крупа рідко використовується в кулінарії, оскільки інші злаки набагато популярніші.
У чому різниця між ячмінною крупою і перловкою?
Чим ячна крупа відрізняється від перлової? Перлова крупа – це очищені та відполіровані зерна ячменю найвищої якості. Ячну ж крупу виготовляють шляхом дроблення ячмінного зерна, без шліфування та полірування, за рахунок цього в ній набагато більше клітковини.