Навіщо додавати декстрозу?

2024 0 Comments

При використанні декстрози бактерії переробляють речовину більш активно, а синтез шкідливих речовин знижується. Напій не має сивушних олій, і на виході виходить чистий продукт без домішок і неприємного запаху.

З хімічного боку, декстроза є ідентичною класичному цукру за ефективністю, але декстроза більше і швидше піддається ефекту бродіння, крім того, надаючи менш різкого, ніж класичний цукор, смаку кінцевому напою.

Глюкоза (декстроза) Для пом’якшення самогону глюкозою потрібно 5-25 мл 20-40% водного розчину або 1-5 грамів сухої речовини на 1 літр сорокапроцентного дистиляту. Перед додаванням таблетку потрібно подрібнити до порошку.

Декстрозу (глюкозу) можна застосовувати як для виготовлення браги, так і для пом’якшення смаку алкоголю. Незважаючи на те, що вона не така солодка, як цукор, дріжджі на глюкозу реагують особливим чином. Крім того, речовина, на відміну від цукру, не здатна зіпсувати смак алкоголю, вона, взагалі, не має недоліків.