Кому не можна їсти бобові?
Однак квасоля, горох та інші зернобобові (тобто бобові у сухих зернах) — досить важка для перетравлення їжа, тому їх потрібно вживати з обережністю людям із захворюваннями травної системи та хворим на подагру. Краще не їсти їх разом із хлібом, грибами, горіхами.Feb 2, 2561
Зловживання бобовими загрожує розвитком метеоризму, а груба клітковина несприятливо впливає на слизову оболонку шлунково-кишкового тракту за наявності запальних процесів. При покупці бобових звертайте увагу не тільки на термін придатності, але й на відсутність вологи, пилу та сміття в упаковці.
Найкращі корисні бобові
- НУТ Нут – культура давня і досі дуже популярна у всіх, хто стежить за своїм здоров'ям. …
- ФАСОЛЬ На відміну від нуту, квасоля може бути різних сортів – червона, чорна, біла, плямиста. …
- СОЧЕВИЦЯ …
- СОЄВІ БОБИ …
- АРАХІС
Jul 21, 2564 BE
З усіма овочами, крім картоплі (крохмаль перешкоджає засвоєнню білка), із зеленню, некислими фруктами, гречкою та жирами (краще — з рослинними). Не рекомендується їх комбінувати з хлібом та горіхами: це однаково важка для травлення їжа. Також не варто є боби у блюдах з м'ясом.