Коли збирати та як зберігати капусту?

2024 0 Comments

Сорти білокачанної капусти для тривалого зберігання Їхній урожай збирають у травні-червні і вживають у їжу відразу або протягом місяця. А ось середні та пізні можна зберегти на досить тривалий термін. При цьому середньостиглі сорти зазвичай зберігають не більше 2-3 місяців.

Якщо гібридні форми культури та її ранні, середньостиглі сорти вибірково починають прибирати із середини червня, а основний урожай – із середини вересня, то середньопізня та пізня капуста дозріває довго і сидить на грядках до останнього, поки не настануть морозні ночі.

Досвідчені садівники стверджують, що визначити ступінь зрілості кочанів можна на їх зовнішній вигляд і рекомендують починати збір тоді, коли зростання капусти зупиняється, а нижнє листя рослини починає набувати легкий, жовтий відтінок. Після повного визрівання, качани стають дуже твердими.

Потрібно дочекатися, коли температура знизиться до 3-5 ° С, вибрати сухий день і викопати рослини разом із коренем. Потім обсушити його і відрізати корінь та листя. Після цього капусту прибирають на тривале зберігання.