Коли з'явилися багети?
Віденську версію походження багета пов'язують з ім'ям австрійського інженера та підприємця Аугуста Цанга (August Zang), який відкрив у 1839 році «Віденську булочну» у Парижі, в якій він продавав хлібобулочний виріб витягнутої форми.Apr 12, 2020
Багет був визнаний унікальним продуктом Франції та існує низка обмежень, які визначають його смак, форму та текстуру, тобто не будь-який подовжений хліб можна назвати цим ім'ям.
Багет-хліб та багет-рамка називаються так, тому що вони довгі та тонкі, слово «багет»по-французьки (звідки слово було запозичено) буквально означає «паличка». У свою чергу, французьке baguette утворено від італійського bacchetta, зменшуючого від bacch(io) – «палиця».
Походить від франц. baguette «багет, Рейка », далі з італ. bacchetta "паличка" від bacchio "палиця" з лат. baculum «палиця», далі з праїндоевр.