Коли псується мед?
Якщо на верхньому шарі меду багато піни, і він пахне кислим і вином, отже, мед забродив і зіпсувався і його більше не можна їсти. Якщо в меді є пластів'єподібні кристали, він сильно відрізняється від звичайних кристалів меду. Такий мед теж зіпсувався і його більше не можна їсти, щоб уникнути розладу шлунка.
Насамперед, думка про те, що мед зіпсуватися не може – це міф. Якщо поверхня вкрилася пухкою піною, а запах і смак стали кислими, то продукт краще викинути – він забродив, і навіть їм можна, можливо отруїтися. Ну а якщо мед став густішим, майже твердим – отже, він просто зацукрувався, і це нормально.
Якщо йдеться про зберігання продукту за кімнатної температури, то термін придатності дорівнює 2 рокам. Якщо говорити про показники Держстандарту, то це 1 рік. У разі певних умов, він стає ще меншим – 8 місяців. Але ГОСТ також дозволяє зберігати препарат до 2 років, якщо він герметично упакований.