Коли прибирати з городу квасолю?

2024 0 Comments

Залежно від сорту квасолю починають збирати у період від 55 до 100 днів після посадки. Ранні сорти (переважно кущові) починають дозрівати вже через 2 місяці після посадки. Пізні сорти дозрівають через 3-4 місяці після посадки.

Овочеву квасоля вибірково зрізають ножицями. Якщо збирання проводити, виламуючи боби, є ризик пошкодити їх. Тоді вони псуються – швидко, використовувати такі потрібно одразу. Що не потішить рослинника, якщо він планував інакше.

Коли настає сезон для цього продукту? Стручкова квасоля доступна протягом усього року в консервованому вигляді, але основний сезон її вживання в їжу посідає літо: з липня по вересень.

Через п'ять хвилин дістаньте один стручок, якщо його смак вас влаштовує, отже, страва готова. Якщо він ще сирий, прокип'ятіть квасоля ще кілька хвилин. Після цього відкиньте її на друшляк, трохи промийте під струменем холодної води. Для покращення смакових якостей злегка обсмажте стручки у сковороді, додавши вершкове масло.