Коли мед втрачає свої властивості?

2024 0 Comments

Мед при нагріванні стає отрутою Доктор медичних наук Петро Капенко розповів, що при нагріванні до 60 градусів і вище – мед втрачає ферменти – надзвичайно важливу біологічну цінність.

Якщо говорити про показники ГОСТу, то це 1 рік. У разі певних умов, він стає ще меншим – 8 місяців. Але ГОСТ також дозволяє зберігати продукт до 2 років, якщо він герметично запакований. Коли цей час минає, мед не псується, проте зменшуються його корисні властивості.

Якщо в продукт потрапить вода, мед набуде рідкої консистенції, внаслідок чого може зіпсуватися; сонячне світло. Не можна залишати мед у тому місці, куди потраплятимуть промені сонця. Адже світло може нагріти ємність і знищити більшість корисних властивостей.