Хто вигадав Буррату?
Щоправда, виробляти її почали лише на зорі XX століття: офіційно вважається, що першу буррату приготували на фермі Б'янкіні. Буррата – наступний рівень життя моцарели, яку скочують у кульку, роблять у ньому поглиблення і формують щось на кшталт невеликого мішечка.
і чим він відрізняється від моццарелли Буррату – шовковистий сирний «мішок» з південного італійського регіону Апулія з м'яким вершковим центром – винайшли на початку 20 століття на фермі Masseria Bianchini недалеко від міста Андрія, де ми з Андрієм у 2015 році працювали у ресторані із зіркою Мішлен.
Burrata) – італійський свіжий сир, що виготовляється з вершків та молока буйволиці або корови; відноситься до сімейства сирів моцарелла. Вперше сир буррата був виготовлений 1920 року в Італії, на фермі «Б'янкіні» (італ. Bianchini) неподалік міста Андрія.
Ідея полягала в тому, щоб змішати залишки від приготування сиру категорії "Паста Філата" (Pasta Filata) і вершків і загорнути це в мішечок з моцарелли. Популярність буррат в Італії зросла в 1950-х роках після того, як деякі сироварні стали виробляти і просувати його на ринок.