Для чого вимочувати зайця?

2024 0 Comments

Якщо при приготуванні в польових умовах м’ясо достатньо лише ретельно вимити, то вдома, перш ніж готувати зайчатину, її бажано вимочити. Зазвичай тушку добре миють, а потім вимочують у воді протягом доби, кожні 5-6 годин воду бажано зливати та міняти на нову.

Із зайця можна готувати печеню, шпигувати його салом або іншими сортами м’яса, доповнювати різними соусами, тушкувати, готувати супи та бульйони. Зайчатина чудово поєднується з овочами: картоплею, капустою, морквою. Оригінальною стравою буде паштет із зайця.

Зайчатина вирізняється підвищеним вмістом білків і жирів і містить 182 кКал на 100 г. Цей вид м’яса вважається легким і дієтичним порівняно з іншими видами (кролятина, свинина).