Для чого турки п’ють айран?

2024 0 Comments

Айран прекрасно втамовує спрагу, сприяє нормальному травленню і дає відчуття насичення навіть після найлегшої їжі “на ходу”. Айран – це в усіх відношеннях більш підходящий напій для спекотного турецького клімату, ніж звичні всім газовані напої або навіть проста вода. Mar 18, 2013

Користь айрану для організму людини Стимулює травлення, покращує мікрофлору кишечника. Підвищує імунітет. Покращує роботу серцево-судинної системи. Перешкоджає утворенню тромбів і розвитку атеросклерозу.

Айран чудово втамовує спрагу, тому його п’ють охолодженим або зі шматочками льоду в літню спеку. Також напій часто використовують як основу для холодних супів і соус до гарячих страв. Чим корисний. Айран містить безліч електролітів, тому запобігає зневодненню.

Напій протипоказаний у разі гастриту. Решті для схуднення, бадьорості та гарного травлення рекомендується вживати близько літра айрану на день. Якщо ти віддаєш перевагу вечірнім тренуванням, то дві склянки кисломолочного продукту на ніч допоможуть позбутися почуття голоду і наситять організм пробіотиками.